top of page
AdobeStock_313022023.jpeg

Testre szabott optimalizálási projektek

Az ellátási lánc problémákról rengeteg írott anyag született, megannyi modell és best practice ismert az optimalizálására, mégis az ügyfélkör változó igényeinek megfelelően, nincs kész megoldás minden felmerülő problémára. Bizonyos folyamatok komplexek és egyediek az üzletágra vagy cégre, így ennek megfelelően egyedi modellt igényelnek. Cégünk matematikusai és mérnökei ezekre az esetekre is felkészültek, tudásukkal és tapasztalatukkal testhezálló megoldást készítenek üzleti kihívásaira!

Ha a leírásból magára ismert, üljön le kollégáinkkal egy beszélgetésre!

Képzeljen el egy világot, ahol képes: 

•    irányítani a teljes ellátási láncát a beszállítóktól az ügyfelekig
•    valós idejű, megbízható képet kapni vállalkozásáról
•    előre kiértékelni a lehetséges forgatókönyvek üzleti hatását
•    gyorsan reagálni váratlan eseményekre
•    maximalizálni a nyereségét és a vevői elégedettségét
•    javítani a vállalati teljesítmény megbízhatóságát
•    áttekinteni a teljes ellátási láncát az összes gyárát figyelembe véve
•    átrendezni az ütemtervét váratlan események bekövetkezésekor
•    optimalizálni a rendeléseket, a készletszinteket, a kapacitást és a karbantartást

•    javítani az átfutási időket és az ügyfélkiszolgálás megbízhatóságát

Hálózat optimalizálás

FMCG szektorban működő ügyfelünk kihívása a növekvő üzemanyagköltséggel és a gyorsan változó piaccal kezdődött. Egész országot lefedő értékesítési hálózattal rendelkezik. A piac kihívásaira reagálva úgy döntöttek, hogy központosítják a képviselők útvonaltervezését, így több időt töltenek az ügyfelekkel, és csökkentik az utazási költségeket.
A megoldás egy kétszintű tervezés volt. Taktikai szinten meghatároztuk, hogy melyek az optimális ügyfél-reprezentatív párok a kívánt látogatási gyakoriság eléréséhez. Operatív szinten kiszámoltuk az optimális napi útvonaltervet, hogy minden ügyfelet az éves látogatási terv szerint keressen fel.
A tervezést mindkét szinten az Optasoft csapata végezte.

Készlet optimalizálás

Egy nagy logisztikai szolgáltató vállalat készlet optimalizálás terülétén jelentkező kihívásokkal kereste fel a csapatunkat. A cég magas készletszintekkel és alacsony forgalommal küzdött, aminek következtében növekvő költségek merültek fel. Az Optasoft szakértői részletesen elemezték a vállalat készletkezelési folyamatait és igényeit. Az alkalmazott optimalizációs módszerek segítségével sikerült hatékonyabb rendelési és raktározási stratégiákat kidolgozni. Ennek eredményeként a logisztikai vállalat jelentős készletcsökkentést ért el, optimalizálta a raktározási területeket és növelte a hatékonyságot.

Termelés ütemezés

Ügyfelünk a világ egyik vezető orvosi eszköz gyártója, amely gyógyszerrel bevont stenteket gyárt. A fő cél ebben a projektben a gyártási megrendelések késésének és az oldószerpazarlásnak a csökkentése volt.

Az elkészült gyártásütemező szoftvert integráltuk a végrehajtási rendszerbe (Rapid Response) és a cég többi rendszerébe. Ezt követte az adatok összegyűjtése és a modellépítés. A projekt végére az ügyfélünk érdekelt felei önállóan tudták megvalósítani az ütemezéshez szükséges belső támogató folyamatokat.

Szakmai partnereink

Warehouse Robot

Hasonló megoldásra van szüksége?

Ha hasonló megoldásra van szüksége, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot! Töltse ki az alábbi űrlapot, és szakértő kollégáink egy munkanapon belül felkeresik Önt személyre szabott árajánlatunkkal.

bottom of page