top of page
AdobeStock_313022023.jpeg

Útvonaloptimalizálás

A járművezetők növekvő költségei, az üzemanyag és az autópályadíjak, valamint a vezetési időkre vonatkozó szigorúbb előírások azt jelentették, hogy sok vállalatban a jármű útvonaltervezésének a folyamata egyre inkább központi jelentőségű kérdéssé vált. Különböző célok kitűzésekor csak a kiváló minőségű útvonaltervezés garantálhatja, hogy el is érik azokat. Már a tervezés fázisában figyelembe kell venni a jogi követelményeket és utána szigorúan be is kell tartani azokat. Az útvonalak tervezésének és üzemeltetésének költségeit a lehető legalacsonyabban kell tartani. Éppen ilyen célokat szolgál a TransIT útvonaltervezési rendszer; amelyet a GTS Systems and Consulting GmbH tervezett, és kizárólagos forgalmazója a közép-európai régióban az Optasoft Kft.

A TransIT-tal elérhető eredmények:​

•    a szállítási költségek csökkennek
•    a tervezési költségek csökkennek
•    növekszik a pontosság és a precizitás
•    az áttekinthetőség javul
•    a felügyelhetőség és az ellenőrzés hatékonyabb
•    a munkafolyamatok fejlesztése és egyszerűsítése

Hogyan működik a gyakorlatban?

A TransIT segítségével különböző tervezési módszerek között válogathatunk. Először is, a modern optimalizálási eljárásokon alapuló teljesen automatizált optimalizálás, mely képes figyelembe venni a komplex költségfunkciókat és a gyakorlati lehetőségeket és a számos korlátozás relevanciáját. Ezek között vannak a megrendelésekre vonatkozó időablakok, valamint a többdimenziós, szabadon konfigurálható kapacitások (például rakománymérők, a paletták tárolására szolgáló helyek, térfogat, súly), egyidejű átvétel és kézbesítés, több raktár, vezetési időszabályok és még sok más korlátozás. A tervezők és a diszpécserek természetesen manuálisan megváltoztathatják az optimalizált terveket, vagy rendelkezhetnek optimalizálási javaslatokkal, amelyeket a rendszer félig automatikus üzemmódban biztosít. Természetesen teljesen kézi módon is meg tudják tervezni a megrendelések irányítását. A TransIT ezeket a funkciókat nemcsak az előzetes tervezési szakaszban, hanem valósidejű feltételek mellett is kínálja, ha előre nem látható események, például új megrendelések, forgalmi dugók vagy a járművek hosszabb állásideje szükségessé teszi a tervezés kiigazítását.

A TransIT révén minden esetben a tervezési kiadások jelentősen csökkennek, és lényegesen jobb tervezési eredményeket érnek el, mint az egyszerű kézi tervezésnél. Ez a folyamat láthatóságával, a rugalmas optimalizálási eljárások alkalmazásával és a valós időben elérhető továbbfejlesztett tervezési információkkal érhető el.

Testreszabás

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a különböző vállalatok tervezési folyamatainak sok közös vonása van, de a legtöbb esetben megkülönböztető jellemzők vannak az egyes folyamatokban. A piacon elérhető szabványos rendszerek többnyire nem képesek megfelelően ábrázolni az ilyen üzleti folyamatokat. Ezért testreszabjuk a TransIT-ot a vállalat sajátos tervezési kritériumaira - nem fordítva. Rövid időn belül és alacsony költséggel hajtjuk végre a TransIT ilyen testreszabását, mivel széleskörű szoftverkomponenseket használunk, amelyek gyakran igénylik a szolgáltatásokat. Ezt az alapot folyamatosan bővítik új szolgáltatások, például interfészek vagy optimalizáló algoritmusok.

0F6A7803_edited.jpg

Szaktudás

A GTS Systems és a Consulting GmbH és az Optasoft Kft nagy tapasztalattal rendelkezik a járművezetési és ütemezési szoftver fejlesztésében. Az üzleti folyamatok mély ismereteire és az alapvető korlátozásokra támaszkodhatunk, amelyek rendkívül gyakorlati jelentőséggel bírnak. Átfogó tapasztalatokat kínálunk az optimalizálás területén, és az általunk kifejlesztett és megvalósított optimalizációs rendszerek a legújabb tudományos eredményekre támaszkodnak az operatív kutatás területén.

0F6A7302.jpg

Referenciák

A járművek útválasztási és ütemezési rendszereit a GTS Systems Consulting GmbH és az Optasoft Kft fejleszti olyan nagyvállalatok részére, mint a Deutsche Post DHL és a Kaindl. A legtöbb ilyen rendszer több mint 50 helyszínen van elosztva, és több mint 1000 felhasználó használja. A kis- és középvállalkozások is profitálhatnak a járműirányító és -ütemező szoftver használatából, mivel még a kis megrendelések esetében is a kézi beállítás könnyen optimális megoldásokat eredményezhet. Magyarországon a Tatár Pékség és a Bellis Egészségtár használja a TransIT szoftvert napi szinten. 

magyar_körút.png

Szakmai parterünk

GTS001_Logo_RBG_pos.jpg
Highway Bridges

Hasonló megoldásra van szüksége?

Írjon nekünk és kérje ingyenes TransIT bemutatónkat!

Töltse ki az alábbi űrlapot, és szakértő kollégáink egy munkanapon belül felkeresik Önt!

bottom of page