top of page
MES borító kép.png

Manufacturing Execution System
Termelésirányítási rendszer a jelenkor vezető vállalatainak

Szeretné magasabb szintre emelni az üzemi termelési folyamat irányítását?

Termelékenység növekedést, hatékonyabb folyamatkezelést, integrált üzemi infrastruktúrát szeretne elérni?

Ha Önt is ilyen és hasonló kérdések foglalkoztatják nap, mint nap, akkor minden jel szerint egy Ipar 4.0 megoldásra van szüksége.

 

Az Ipar 4.0, (nevezhetjük a negyedik ipari forradalomnak is) egy olyan innovációs folyamat, amelynek során a gyártó vállalatok a gyorsan változó környezetben is képessé válnak jelentős termelékenység növekedés elérésére az automatizált, intelligens módon összekapcsolt berendezéseik, folyamataik segítségével.

Az Ipar 4.0 átalakuláshoz kapcsolódik az olyan új technológiák aktív használata is, mint a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a robotika összekapcsolódása, amelyek már elmossák a fizikai és a digitális világ közötti eddig kőbevésett határokat.

A változási folyamat során kialakul a termelés magas szintű integrációja is felhasználva mobil eszközöket, gép-gép kommunikációt (M2M) és az IoT-t.

Az így kialakult üzemi integrált infrastruktúrát, mint egy operációs rendszert, használják fel valós idejű irányítási és ellenőrzési műveletekhez, segítségével elemezve az eredményeket, optimalizálva a folyamatokat és az erőforrásokat, így segítve a folyamatos fejlődést növelve a hatékonyságot és csökkentve a költségeket. A fejlődési folyamat során nagymértékben átalakul a termelési és az ellátási hálózat is.

Miért ne emelhetné magasabb szintre a termelés irányítását?

Mi az Optasoftnál az ellátási lánc optimalizálás mellett, ezen a területén felhalmozott tudásanyagunkra építve, és azt alkalmazva mostantól egy Termelésirányítási rendszer (Manufacturing Execution System = MES) megoldást is tudunk nyújtani a hozzánk forduló termelő cégeknek.  Biztos szakmai háttérrel és sok éves tanácsadói tapasztalattal a hátunk mögött mondhatjuk, hogy az Zucchetti Group által fejlesztett OPERA MES rendszer az egyik legjobb megoldás a piacon.

2023-tól hivatalos Zucchetti Group partnerek vagyunk, az OPERA MES kizárólagos forgalmazói jogaival rendelkezünk, melynek keretében egyedülállóan rajtunk keresztül elérhető Magyarországon.

Az OPERA MES számos országban és több iparágban is bizonyított már. Több, mint 5000 eladott licensszel számolnak, negyvennél is több partnerrel rendelkeznek a világ több mint 18 országában, valamint a 250-et is meghaladja a MES szakértők száma.

Lathe Operators

Az OPERA MES legfőbb előnyei

01.

Termelésirányítás

A MES-rendszer szíve, itt találhatóak a működéshez szükséges alap információk olyanok, mint a vállalati modell, termelési modell, a termék információk (mint routing BOM, stb), valamint a termelési erőforrások listája és az automatikus adatáramlási eljárások.

02.

Ütemezés

A valós idejű ütemezőnek köszönhetően lehetőség van a termelési terv gyors kidolgozására, majd az elvégzendő tevékenységek listája a hálózaton keresztül továbbításra kerül a gyár különböző munkaállomásaira.

03.

Gyártási elemzés

A gyártási folyamata valós idejű nyomon követése, proaktív eseményelemzés a gyors javító intézkedések érdekében. KPI-ok monitorozása, időszakos riportálás.

04.

Kommunikáció

Az üzem összes gépével és berendezésével képes összekapcsolódni a termelési adatok, minőségi adatok és folyamatadatok automatikus rögzítése érdekében.

05.

Adatelosztás és adatgyűjtés

A munkaállomások egymással összeköttetésben állnak, interaktívak, webalapúak és automatikusan rögzítik az adatokat.

Az integráció szintjei

Az Opera platform függőleges integrációt jelent a vállalati alkalmazás szintje (4. szint) és az üzem fizikai szintje között - operátorok, eszközök és automatizálási szoftverek (1.2. szint).

Ami a vízszintes integrációt illeti, összekapcsolja a gyár összes funkcionális területét teljes és integrált gyármenedzsment érdekében: Termelési menedzsment, Anyagmenedzsment, Minőségmenedzsment és Karbantartási menedzsment.

Az Opera platform szabványoknak megfelelő kommunikációs logikát, architektúrákat és protokollokat használ az eszközökkel és más rendszerekkel való integrációhoz, megfelelve a nemzetközi ipari szabványoknak.

Forrás: operames.it

Car Factory

Hasonló megoldásra van szüksége?

Az Ön egyedi igényeire szabott megoldásért forduljon hozzánk bizalommal!

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégáink 24 órán belül felhívják Önt!

bottom of page